To Contaminate Is To Care
Jesse Ahlers, Cecilia Bengtsson Judith Jansen
3 t/m 25 mrt 2018
Opening: zaterdag 3 mrt 2018 — 17:00 tot 19:00 uur

'To contaminate is to care' is een samenwerkingsexperiment dat zich keert tegen individualistische maak- en expositiepraktijken; het is een materiele trialoog van affect en mutatie tussen de kunstenaars, de materialen en de ruimte.   

Tijdens de expositie fungeert PuntWG als een sociale en experimentele ruimte waarbinnen het werk van de kunstenaars zich voortdurend zal ontwikkelen. De ruimte is open voor bezoekers van 4 tot 25 maart, woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.

Dineke Blom schreef een recensie.

Programma

Opening
Zaterdag 3 maart om 17:00

'Perspectives on contamination'
duo-lezing met cultuurfilosoof Gijs van Oenen en forensisch bioloog Ate Kloosterman, gespreksleider: Lukas Verburgt
Zaterdag 17 maart om 20:00

Finnisage met artist talk
gespreksleider: Sher Doruff
Zondag 25 maart om 16:00

Over de kunstenaars

Jesse Ahlers (NL, 1985)  studeerde autonome beeldende kunst aan de HKU en Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam / Rietveld Academie. Zij tekent, schrijft, maakt en vindt foto’s, maakt installaties en werkt met kleurpigmenten. Zij exposeerde eerder in oa Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, CBK Zuidoost en Kunsthal Charlottenborg in Kopenhagen. In maart was zij artist-in-residence bij Arquetopia in Puebla, Mexico voor een project met natuurlijke pigmenten.

Cecilia Bengtsson (SE, 1984) heeft een achtergrond als klassieke muzikant en gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en een Master Artistic Research gedaan bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag. Bengtsson beschouwt zichzelf als beeldhouwer en onderzoekt in haar werk interlichamelijke relaties met een focus op horen en geluid. Zij heeft geëxposeerd en events gecreëerd in verschillende contexten zoals Galerie Lumen Travo, LAB 111 en STROOM den Haag. Zij is een betrokken kunst docent aan de KABK en schrijver van teksten.

Judith Jansen  (1985) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2012 de onderzoeksmaster filosofie af. Judith is docent en studeert aan DOGtime, de avondopleiding van de Gerrit Rietveld Academie. In haar werk onderzoekt zij processen van tijd en verandering, de wisselwerking tussen het aanwezige en het afwezige, het blijvende en het voorbijgaande. Zij combineert digitale media met tekeningen, tekst en performance in werk dat zelf vaak ook onderzoekend en procesmatig van karakter is.

Photo documentation by Ilya Rabinovich

Deel: